Kreativitet

Udfold jeres kreativitet med naturligt legetøj

Noget af det der kan være en hjælpsom del af et lille barns kognitive udvikling er legetøj. Legetøj er nemlig en stor del af barnets hverdag, men meget af det legetøjet, der bliver lavet i dag, er lavet af billigt og oftest farligt plastik fyldt med giftige tilsætningsstoffer. Derfor er det også vigtigt at legetøjet er sikkert at legetøjet er lavet af naturlige materialer, såsom træ – på denne måde er det fuldstændig sikkert at lege med for mennesker i alle aldre.

Legetøj af naturlige materialer

Som sagt er det meget vigtigt som forælder at være opmærksom på hvad ens barn forbruger i løbet af en almindelig dag. Det kan for eksempel være hvad barnet spiser, hvorvidt det er sundt og ernæringsfuldt, eller hvilket slags legetøj barnet leger med hver dag. Børn er meget nysgerrige af natur, så de vil meget gerne putte legetøjet i munden for at undersøge det – derfor er det en rigtig god at sikre sig, at barnet ikke indtager giftige tilsætningsstoffer fra legetøjet ved at købe legetøj skabt af naturlige materialer. Se eksempelvis et stort udvalg af legetøj lavet af træ på skovalfen.dk/.

Kun fantasien sætter grænser

Selv et lille barn har en kæmpe fantasi, så selv kun et par stykker legetøj vil underholde barnet i mange timer uden det begynder at kede sig. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke scenarier barnet kan finde på at sætte op med sit nye legetøj af træ. Du kan med fordel være med i legen (hvis altså du ikke regelmæssigt bliver trukket med) og selv udfordre barnets kognitive evner ved for eksempel at øve associationer med ord og objekter eller blot at lege med på dit barns lege. Denne slags leg kan i hvert fald knytte jeres bånd endnu tættere end før!

You may also like