Uncategorized

Er jeres borger tilfredse nok?

Som kommune ønsker i at nok at imødekomme jeres borgeres ønsker og behov. Derfor foretager i forskellige tiltag, der skal resultere i en bedre kommune og mere tilfredse borgere. Men har i husket at måle på jeres borgeres tilfredshed? Det er desværre kun få der foretager en tilfredshedsundersøgelse i kommuner i dag. Hvis i ønsker mere tilfredse borgere i jeres kommune, kan netop en tilfredsundersøgelse hjælpe jer. Men hvordan foretager i sådan en undersøgelse? I dag anvendes ofte mere traditionelle undersøgelsesmetoder som f.eks. telefoninterviews eller spørgeskemaer via e-mail. Dette er én metode at gøre det på, men det kan være dyrt at gennemføre telefoninterviews, da de kræver en del menneskelige ressourcer fra kommunen. Derudover opnår i måske kun et lavt antal besvarelser, hvilket gør resultaterne mildes talt ubrugelige.

Tænk smartere end nabokommunen

Der findes dog smartere metoder i dag end forældede telefoninterviews og e-mails til borgerne. I flere butikker rundt om anvendes de smarte elektroniske spørgeskema apps, hvor kunderne bliver spurgt indtil deres købsoplevelse i den gældende butik. Svarmulighederne varierer fra sur smiley til glad smiley. En af udbyderne af spørgeskema apps er tabsurvey. Ved at opstille tablets med spørgeskema app på fx borgerservice, kan i nemt og hurtigt få adgang til borgernes holdninger. Mange mennesker bliver nemlig draget af nysgerrighed, når de ser en tablet stå, hvor de aktivt skal interagere med denne. Tilføj en række spørgsmål på spørgeskema appen som fx de der er listet herunder og mål resultaterne:

  • Var ventetiden på borgerservice ok?
  • Kender du til kommunens tilbud inden tilbud indenfor engangsydelser?
  • Hvor tilfreds er du med vores selvbetjeningsløsninger?
  • Hvor tilfreds var du med den service, du modtog i dag?

Hertil kan i selv tilføje de spørgsmål, der er relevant for den undersøgelse, netop i ønsker at foretage.

Fordele ved spørgeskema apps

Det er ikke muligt at ændre på borgernes tilfredshed, hvis ikke i måler på denne. I har derfor brug for at kende jeres udgangspunkt i form af borgernes holdninger. Fordelene ved at bruge spørgeskema apps frem for traditionelle metoder, er derfor at i får højere svarrate end ellers. Samtidig kan i følge med i undersøgelsen løbende. Når i har foretaget undersøgelsen har i også en mere robust dokumentation af jeres kommunes høje eller måske lave serviceniveau. Hvis borgeren har mulighed for at tilføje navn og telefonnummer, kan i endvidere kontakte utilfredse borgere med det samme, og højne jeres serviceniveau i borgerens øjne. Den sidste fordel, der her er værd at nævne, er at bruges af spørgeskema apps sender et stærkt signal til borgerne, om at i lytter til dem og ønsker en dialog.

You may also like